Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ | Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,08/02/2020

 ........

Ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής .......

Ζητήματα που σχετίζονται με παρεμβάσεις οι οποίες είναι αναγκαίες να δρομολογηθούν για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των αγορών, η πάταξη του παρεμπορίου, η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, αλλά και δράσεις που θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των λαϊκών αγορών βρέθηκαν στο επίκεντρο της διευρυμένης συνάντησης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και της αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών. 

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισήμανε την αναγκαιότητα στενής συνεργασίας Περιφέρειας και εκπροσώπων των λαϊκών αγορών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος εκσυγχρονισμού των Λαϊκών Αγορών κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα και της διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας τους.

 Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι είναι στις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας η προστασία του καταναλωτή και η εύρυθμη λειτουργία των αγορών. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία και για την σηματοδότηση των σημείων που πραγματοποιούνται οι λαϊκές αγορές.

 Να σημειωθεί ότι, μετά από σχετική σύσταση του κ. Πατούλη, οι παραγωγοί θα είναι υποχρεωμένοι, σε περίπτωση που δε δέχονται «κουπόνια λαϊκών αγορών» να το αναγράφουν σε ευδιάκριτο σημείο προκειμένου να μην φέρνουν σε δύσκολη θέση τους καταναλωτές. 

«Ο ρόλος μας δεν είναι μόνο να εισπράττουμε χρήματα. Θα εστιάσουμε στην ανταπόδοση υποστηρικτικών υπηρεσιών, μέσω υποδομών και παρεμβάσεων, με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των αγορών και την προστασία της υγείας των πολιτών. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ζήτημα της βελτίωσης της εικόνας των αγορών προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικές για τους καταναλωτές, στα πρότυπα άλλων χωρών της Ευρώπης.

Στη διευρυμένη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Αττικής και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σταύρος Μελάς, ο οποίος συντονίζει τις διαδικασίες για το νέο πλαίσιο λειτουργίας και εκσυγχρονισμού των λαϊκών αγορών.

Όπως επισήμανε μεταξύ των προωθούμενων αλλαγών είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού μητρώου παραγωγών που θα δώσει τέλος στη γραφειοκρατία, ενώ αναζητούνται τρόποι προκειμένου να επιλυθεί και το ζήτημα της έλλειψης εποπτών υγείας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας ζήτησαν μεταξύ άλλων από την Περιφέρεια να συμβάλει στην πάταξη του παραεμπορίου, να χρηματοδοτήσει διαφημιστική καμπάνια για τις λαϊκές αγορές και να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τη φύλαξη των λαϊκών αγορών. Επιπλέον κατατέθηκε αίτημα το πρόγραμμα των κουπονιών για ευπαθείς ομάδες να παραμείνει στα επίπεδα χρηματοδότησης του 2019. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η στενή συνεργασία και να διαμορφωθεί ένας προγραμματισμός υλοποίησης της στοχοθεσίας.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Π. Μόσχος, ο  Θ. Γαβρήλος Αντιπρόεδρος, ο  Χ. Μπάκας Γενικός Γραμματέας, Β. Μπάτρης Εκπρόσωπος, Ν. Κουτσούρης Διευθυντής Ομοσπονδίας και τα μέλη Γ. Ηλίας και Θ. Πάνος. Από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής συμμετείχαν ο  Κ. Στουραΐτης Πρόεδρος Ομοσπονδίας, Κ. Πόντος Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας,  ο Ν. Ντούρος Αντιπρόεδρος Σωματείου Λαϊκών Αγορών και στέλεχος Ε. Δρακάκης.IMG_6558.jpg
IMG_20200206_123949.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων