Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ | Συνάντηση για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,07/01/2020

 ...

  Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτο και αντιπροσωπεία μελών της Ομοσπονδίας.

 

  Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για να διασφαλιστεί η πάταξη του παρεμπορίου, η εύρυθμη λειτουργία των αγορών, η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και δράσεις που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των λαϊκών αγορών.

 

  Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης διατύπωσε τη θέση ότι θα πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις από κοινού με τη νομοθετική εξουσία. Προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρξει κοινή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη προκειμένου να συζητηθούν τα σχετικά ζητήματα και να διατυπωθούν προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου.

 

  Στη συνάντηση μετείχε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Λαϊκών Αγορών Σταύρος  Μελάς, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Β. Καπερνάρος, ο Ταμίας Γ. Τσούνιας, ο αναπληρωτής γραμματέας και εκπρόσωπος τύπου Κ. Μανιάτης και ο Γ. Καζέπης εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

  Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των λαϊκών αγορών και η προστασία του καταναλωτή. «Το θεσμικό πλαίσιο είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστεί. Ως Περιφέρεια στοχεύουμε στην ενίσχυση των διοικητικών μας δομών καθώς και των ελεγκτικών μας οργάνων. Οφείλουμε, να προβούμε σε όλες εκείνες τις αλλαγές που θα συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των αγορών κατά τα πρότυπα των άλλων χωρών της Ευρώπης. Οι λαϊκές αγορές αποτελούν ένα σημαντικό κρίκο της εμπορικής δραστηριότητας των τοπικών κοινωνιών». 

 

  Κατά τη συνάντηση ο κ. Μουλιάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ουσιαστική στήριξη του Περιφερειάρχη ο οποίος είναι στο πλευρό τους στην προσπάθεια να βρεθούν λύσεις που θα βελτιώσουν ουσιαστικά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. patoulis-laikes2Β.jpg
patoulis-laikes1Α.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων