Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | Όλοι έχουν δικαίωμα στη φυσική αγωγή και στον αθλητισμό
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,03/12/2019

 ...

Του Σωτήρη Σκευοφύλακα, δημοτικού συμβούλου Νέας Ιωνίας, με την "Δημιουργία Αλληλεγγύη" ...

  Οι εμφανείς αδυναμίες στον οργανωτικό και διοικητικό τομέα, η γραφειοκρατία και οι πολιτικές σκοπιμότητες φανερώνουν τη «γύμνια» της αθλητικής διακυβέρνησης και την τραγική διαχείριση αυτής της αξιόλογης επένδυσης, που λέγεται αθλητισμός, «γύμνια», η οποία δεν κρύβεται, ούτε αποκρύπτεται, παρά το μέγεθος του βάρους και της σκιάς της σημερινής οικονομικής κρίσης. Η βελτίωση των συνθηκών συνεπάγεται, βάσει μιας υπεύθυνης και σοβαρής αθλητικής πολιτικής, που θα αξιοποιήσει το έμψυχο δυναμικό των σωματείων και των φορέων αθλητισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη διόρθωση των «κακώς κειμένων» του αθλητικού χώρου και την υλοποίηση νέων ιδεών και προτάσεων, που θα προάγουν την αθλητική ιδέα.


  Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και ο ΟΠΑΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, αρνούνται πεισματικά, επί 1 1/2 και πλέον χρόνο, την παραχώρηση «νόμιμης άδειας εισόδου» στους τουλάχιστον 120 αθλητές στίβου του συλλόγου Ίκαρος Νέας Ιωνίας, στο μοναδικό Δημοτικό Στάδιο της πόλης, αντιμετωπίζοντάς τους, ως παιδιά ενός κατώτερου θεού.....! Αποτέλεσμα όλων αυτών, να αθλούνται καθημερινά, στο συγκεκριμένο χώρο, «παράτυπα», μη έχοντας έναν, έστω υποτυπώδη, χώρο εναπόθεσης των προσωπικών τους ειδών, τα οποία, όπως και οι ίδιοι οι αθλητές και προπονητές, είναι έρμαια των καιρικών συνθηκών και κάθε είδους κινδύνων.

 

  Το αποκορύφωμα της «ανευθυνουπεύθυνης» αυτής στάσης των «υπευθύνων», έρχεται με την απαγόρευση σε πρωταθλήτρια του βάδην, να κάνει χρήση του δικαιώματος, που της παρέχει ο νόμος, δηλαδή να χρησιμοποιήσει τα μόρια, που δικαιούνται οι πρωταθλητές, εν όψει πανελληνίων εξετάσεων.

 

  Έτρεξε, κέρδισε, καθώς αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κορασίδων και κατέκτησε την 1η θέση στα 5 χιλ. βάδην, αλλά έχασε τα μόρια! Ενώ λοιπόν κατέκτησε με την αξία της και τον ιδρώτα της την πρωτιά, δεν έχει τη δυνατότητα, να… μεταφράσει σε μόρια εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων το επίτευγμά της, διότι ο σύλλογος δεν έχει εξασφαλίσει την «ειδική αθλητική αναγνώριση», λόγω μη παραχώρησης νόμιμης άδειας εισόδου, στο εν λόγω Δημοτικό Στάδιο.

 

  Φαιδρές καταστάσεις, που δεν περιποιούν τιμή για όσους, ασχολούνται με τον αθλητισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα.


  Οι αιρετοί κάθε περιόδου δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Εκλέγονται για να μπορούν να λύνουν προβλήματα και να υλοποιούν στο μέγιστο βαθμό, τα προεκλογικά προγράμματα των παρατάξεών τους. Ο αθλητισμός αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας, γι΄αυτό οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης προσπαθούν, τόσο επίπονα, τα τελευταία 50 χρόνια να εισχωρήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο ο αθλητισμός μέσα στις τοπικές κοινωνίες.

 

  Η αισιοδοξία και ο αθλητισμός είναι δυο έννοιες που συνδέονται στενά, και η κοινωνία έχει μεγάλη ανάγκη από αισιοδοξία, σχέδιο, οργάνωση και κοινωνική προσφορά. Οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης , ίσως να μην διαθέτουν σε κάθε χώρα, όπως είδαμε την ίδια οργάνωση ή πόρους. Είναι όμως ικανές, σε όποιο σημείο της γης και αν βρίσκονται, να παράγουν σπουδαία αποτελέσματα, αν επιλέξουν να αναπτύξουν και να αναπτυχθούν μέσα από τον αθλητισμό.skevofylaxsotiris3.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων