Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | 22o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ 28-30 Ιουνίου Πάρκο Γουδή
Τελευταία ενημέρωση:Τετάρτη,19/06/2019

...

 

Το πλήρες πρόγραμμα του 22ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας

 

...«…Ξαναμοιράζοντας το αστέρι σε όσους κοπιάσουν να ’ρθούνε» Η Λήθη, Π. Νερούδα

Το 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στις 28, 29 και 30 Ιουνίου, στο πάρκο Γουδή, είναι τρεις μέρες γιορτής για να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να τραγουδήσουμε, να γλεντήσουμε και να χαρούμε. «Ντόπιοι» και «ξένοι», παθιασμένοι να ζήσουμε μαζί, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα, να τιμήσουμε το ανεκτίμητο δώρο της ζωής. 28, 29 και 30 Ιουνίου. Μέσα στο σκοτάδι λάμπουν τ’ αστέρια! Είναι ο κόσμος της αντίστασης που μπορεί να φωτίσει τη διέξοδο. Είναι η θέληση μας να πούμε το μεγάλο «όχι» στο ρατσισμό, τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές, τους φασίστες, αυτή που μπορεί να βάλει φραγμό στο ζόφο. Είναι ο αγώνας για ίσα δικαιώματα και δικαιοσύνη που μπορεί να ξαναζωντανέψει την ελπίδα, να κάνει τα αστέρια να λάμψουν μέσα στο σκοτάδι!

 

Το πρόγραμμα του 22ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ (δείτε το facebook event )

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Τρεις μέρες, τρία παράλληλα stages, τρεις μοναδικές live εμπειρίες Η μουσική είναι μία και ταυτόχρονα πολλές. Μ’ αυτήν την ιδέα στήσαμε το μουσικό πρόγραμμα του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. Κάθε μέρα live για όλα τα γούστα, σε τρία stages ώστε η κάθε μέρα να αποτελεί μια συνεκτική μουσική εμπειρία. Παρασκευή 28 Ιουνίου H πρώτη μέρα του Φεστιβάλ θα μεταμορφώσει το Πάρκο σε ένα μεγάλο υπαίθριο dancefloor. Μια ηλεκτρονική περιπλάνηση που ξεκινάει από versatile χορευτικό ήχο και καταλήγει στο new wave rave!

 

Στην Κεντρική σκηνή μαζί μας οι: Bawrut Younger Than Me Cayetano Mr.Stinson ClubKid

Στη σκηνή του χώρου των μεταναστευτικών κοινοτήτων: Fuego Team – Brazil Χορός και μουσική από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν City Plaza Girls Χαμένος Επιζών Άξεστος & UnderDogs Renovatio

 

Στη λαϊκή σκηνή: Βαγγέλης Κορακάκης Αλέξανδρος Κτιστάκης Σάββατο 29 Ιουνίου Και φέτος, με στίχους εκρηκτικούς και αντιφασιστικούς, υψώνουμε τις φωνές μας απέναντι στο ρατσισμό, την ομοφοβία και κάθε μορφής καταπίεση.

 

Στην Κεντρική σκηνή μαζί μας οι: Ψυχόδραμα 07 Rationalistas Taburo Bota Novel729 x Lobo Amarillo

 

Στη σκηνή του χώρου των μεταναστευτικών κοινοτήτων Las Galoperas de Atenas Musikarama Martha Morοleon Momentum Salto Mortale

 

Στη λαϊκή σκηνή: «Σχήμα διςΤροπον» (Μιχάλης Σταυρακάκης: μαντολίνο -τραγούδι, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: κιθάρα – τραγούδι, Σπυριδούλα Μπάκα: τραγούδι, Δημήτρης Μπρέντας: κλαρίνο – καβάλι, Αλέξης Νόνης: κρουστά, Αντώνης Σκαμνάκης: κοντραμπάσο) «Ανεμονησιώτικα – Διαολορεμπέτικα» (Μαριάνθη Λιουδάκη: τραγούδι, Παύλος Φώντας : μπουζούκι, Νίκος Μήλας: βιολί, Κλέαρχος Κορκοβέλος: σαντούρι, Κώστας Σιδέρης: λαούτο)

 

Κυριακή 30 Ιουνίου

 

Η τελευταία μέρα μας καλεί να τραγουδήσουμε σα παιδιά με μερικούς από τους αγαπημένους μας παραμυθάδες. Ακροβατούμε και επιμένουμε… «Με τον καιρό να ναι κόντρα, έχει τιμή σαν πετάς».

 

Στην Κεντρική σκηνή μαζί μας οι: Χαΐνηδες Φώτης Σιώτας ( τραγούδι – βιολί ) και Πέτρος Μάλαμας (τραγούδι – κιθάρα). Μαζί τους: Νίκος Μαγνήσαλης – τύμπανα | Νίκος Παπαιωάνου – Μπάσο | Νίκος Κόλλιας – ηχοληψία

 

Ψαρογιώργης

 

Χαονία (πολυφωνικό Ηπείρου)

 

Στη σκηνή του χώρου των μεταναστευτικών κοινοτήτων: Ρώσικος Παραδοσιακός Χορός Mc Michael Tanzania Mandela Girls Ομάδα Αφρικάνικου χορού και κρουστών Yeelen Babo Koro

 

Στη λαϊκή σκηνή: Ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο

 

ΣΥZΗΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 28 Ιουνίου Δυτικός Πολιτισμός; Ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, στρατιωτικοποίηση των συνόρων και αντικοινωνικές πολιτικές ένταξης των προσφύγων Συντονισμός: Αντώνης Φάρας (ΟΝΡΑ-Ανασύνθεση)

Εισηγήσεις: Πία Κλέμπ (IUVENTA–Solidarity at Sea), Θανάσης Βουλγαράκης (αλληλέγγυος, Λέσβος), Γαβριήλ Σακελλαρίδης (Διεθνής Αμνηστία)

Παρεμβάσεις : City Plaza, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Συντονισμός για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

 

Η Ανάπτυξη της Καταστροφής Εξορύξεις υδρογονανθράκων και αγώνες για τη ζωή. Συντονισμός: Γιώργος Βελεγράκης (ΚόΚΟΙ- Κόκκινη Κινηματική Οικολογία)

Εισηγήσεις: Γιάννης Παπαδημητρίου (Πρωτοβουλία Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο), Γιάννης Δεληγιόβας (Save Skouries – Επιτροπή Μεγάλης Παναγιάς) Παρεμβάσεις: Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων, Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Άρτας, Πρωτοβουλία Κατοίκων Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων

 

Σάββατο 29 Ιουνίου

Σκοτεινή Ευρώπη Άνοδος Ακροδεξιάς, νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία, ανταγωνιστική Αριστερά Συντονισμός: Γιάννης Αλμπάνης (Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα)

Εισηγήσεις: Φούλβια Κόντε (ESC/Mediterranea Saving Humans, Ρώμη), Σεραφείμ Σεφεριάδης (πανεπιστημιακός), Ελευθερία Κουμάντου (δημοσιογράφος 9.84)

Παρεμβάσεις: Αντιφασιστικός Συντονισμός, Κόκκινο Νήμα, Ξεκίνημα, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

 

Η Πατριαρχία Σκοτώνει Έμφυλη βία, γυναικοκτονίες, κοινωνικός κανιβαλισμός

Συντονισμός: Αλίκη Κοσσυφολόγου (Κιουρι@) Εισηγήσεις: Ειρήνη Γαϊτάνου (υπεύθυνη εκστρατείας Χωρίς Συναίνεση Είναι Βιασμός – Διεθνής Αμνηστία), Άννυ Παπαρούσσου (δικηγόρος της οικογένειας του Ζάκ Κωστόπουλου Justice For Jack/Jackie)

Παρεμβάσεις: Το Μοβ, Συνέλευση 8ης Μάρτη, Lgbtqia + Refugees Welcome Κυριακή 30 Ιουνίου Πόλεις Χωρίς Κατοίκους Airbnb, πολεοδομική καταστολή και γκετοποίηση Συντονισμός: Τόνια Κατερίνη (Μέλος Δ.Σ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων)

Εισηγήσεις: Γρηγόρης Τσαρδανίδης (FairbnbNB), Κωστής Χατζημιχάλης (πανεπιστημιακός), Δέσποινα Σπανούδη (ΚόΚΟΙ – Κόκκινη Κινηματική Οικολογία) Παρεμβάσεις: Ανυπόταχτη Αθήνα, Action Against Regeneration and Gentrification (AARG) Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται

 

Το κοινωνικό τοπίο και η απάντηση του κινήματος στη δεξιά παλινόρθωση

Συντονισμός: Νίκος Γιαννόπουλος (Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά) Εισηγήσεις: Ηλίας Ιωακείμογλου (Περιοδικό Θέσεις), Πέτρος Σταύρου (οικονομολόγος)

Παρεμβάσεις: ΔΕΑ, Ροσινάντε, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΝΑΡ, Αναμέτρηση, Κόκκινο Νήμα

 

ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

 

Παρασκευή 28 Ιουνίου

Η αυτοοργάνωση ως απάντηση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο:

Το πείραμα της Ακαδημίας του Αδέσποτου Αθηνών (Αδέσποτος Αθηνών) Χώροι εποπτευόμενης χρήσης και κοινωνικός έλεγχος (Ομάδα Συλλογικών Δράσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18 Άνω)

 

Σάββατο 29 Ιουνίου

Συνέλευση Τοπικών Δημοτικών Σχημάτων

Πόρτα ανοίγει, πόρτα κλείνει μα το κλειδί είναι διπλό: Συζήτηση για τα δικαιώματα των φυλακισμένων, την κρατική καταστολή και το καθεστώς αδειών (Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα)

 

Κυριακή 30 Ιουνίου

Συνέλευση αντιφασιστικών συλλογικοτήτων: Δίκη της Χρυσής Αυγής, οργάνωση των αντιφασιστικών δράσεων και του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη. Τη συζήτηση ανοίγουν οι Μάγδα Φύσσα και Ελευθερία Τομπατζόγλου και Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα/Πειραιά

 

Για το συντονισμό των αγώνων των μεταναστριών ενάντια στην έμφυλη βία (Το Μοβ, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Συνέλευση 8 Μάρτη, γυναικείες μεταναστευτικές οργανώσεις) Μετανάστες εργάτες γης στη Νότια Ευρώπη

 

ΚΟΥΖΙΝΕΣ

Στρώνουμε τραπέζι στο 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με γεύσεις από 20 χώρες

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις ένα άνθρωπο, είναι να κάτσεις μαζί του στο στρωμένο τραπέζι. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις την κουλτούρα ενός λαού, είναι να γευτείς την κουζίνα του. Γιατί από της απαρχές του Χρόνου, η ανθρωπότητα ερχόταν πιο κοντά γύρω από ένα αχνισμένο τσουκάλι, εκεί όπου οι άνθρωποι αφηγούνται τις ιστορίες της ζωής τους. Γιατί από τότε που οι άνθρωποι θυμούνται τον εαυτό τους, η εικόνα της ειρήνης και της χαράς είναι αυτή του στρωμένου τραπεζιού.

 

Στο 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στρώνουμε πολυεθνικό τραπέζι όλοι μαζί, πρόσφυγες, μετανάστες και ντόπιοι. Ένα τραπέζι με γεύσεις από 20 χώρες, όπου χωράμε όλες και όλοι. Δοκιμάζουμε λοιπόν γεύσεις από Αίγυπτο, Αιθιοπία, Ακτή Ελεφαντοστού, Αφγανιστάν, Βενεζουέλα, Ζιμπάμπουε, Ιράν, Καμερούν, Κουρδιστάν, Μαγαδασκάρη, Μαλαισία, Μαρόκο, Μοζαμβίκη, Νιγηρία, Νότια Αφρική, Σενεγάλη, Σιέρα Λεόνε, Σουδάν, Τουρκία-Κουρδιστάν, Φιλιππίνες.

 

Από το Φεστιβάλ δε θα λείψουν ούτε οι ρακομεζέδες του «Ρακάδικου», οι γεύσεις της Συλλογικής Κουζίνας «El Chef», τα αλησμόνητα κεμπάπ του Χουσεΐν και τα θρυλικά σουβλάκια του Φελέκη. Το πολυεθνικό μενού του 22ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ εδώ.

 

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Μουσική, Χορός, Παιχνίδια (με τον Στέφανο Γανωτή)

Εργαστήρι Ζωγραφικής με Στένσιλ (με τον Muhamad Nakam)

Αφήγηση παραμυθιών

«Παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο»:

Θεατρικό παιχνίδι και δημιουργικά εργαστήρια Σεμινάρια ακροβατικών για μικρούς και μεγάλους

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 28 Ιουνίου «Μακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες: Η ανοιχτή πληγή του εμφυλίου» (Αντιεθνικιστική – Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία»

Σε πρώτη προβολή, το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους παρουσιάζει τη μαρτυρία – οδοιπορικό ενός εξόριστου πολιτικού πρόσφυγα του εμφυλίου.

 

Σάββατο 29 Ιουνίου

« Peace vs Piece. Μέρος I: Η Αντίσταση των Παλαιστινίων Γυναικών στη Χεβρώνα» (Το Μοβ, FemArtAct). Γυρισμένο στη Χεβρώνα, το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει τη σκληρή καθημερινότητα και αντίσταση των Παλαιστινίων στην κατακερματισμένη ιστορική πόλη και τους αγώνες των γυναικών ενάντια στην πατριαρχία.

Κυριακή 30 Ιουνίου

« Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών», (Σκηνοθεσία: Ξενοφώντας Βαρδαρός, Γιάννης Ξύδας) Ντοκιμαντέρ για την Αντίσταση του ΕΑΜ στην Αθήνα της Κατοχής. Δεκατέσσερις αφηγήσεις.

 

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα φιλοξενούνται εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλιοπωλεία και media center.

INFO

22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: 28,29 και 30 Ιουνίου 2019–Πάρκο Γουδή Είσοδος ενίσχυσης: 5€ ανά ημέρα | 10€ για όλο το τριήμερο | Δωρεάν για πρόσφυγες, μετανάστες/τριες και ανέργους

Ώρα έναρξης του φεστιβάλ: 6.00 μ.μ. Ώρα έναρξης των συζητήσεων: 7.30 μ.μ.

Ώρα έναρξης των αυτοοργανωμένων συζητήσεων: 7:00 μ.μ.

Ώρα έναρξης των συναυλιών: 9.30 μ.μ.

Περισσότερα στο: www.antiracistfestival.gr

Πατρίδα μας όλη η Γη!antiragoudi.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων