Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για τις ζωές μας
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,17/06/2019

...

 

Άρθρο του Δημήτρη Σακελλάρη, υποψήφιου Βουλευτή Βόρειου Τομέα της Αθήνας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

Ο Δημήτρης Σακελλάρης είναι φιλόλογος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων

 

...Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη εκείνη που οδήγησε τη χώρα σε έξοδο από τα μνημόνια και τις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας που τα συνόδευαν. Όλοι αναγνωρίζουν πως δεν αποτελεί την πολιτική δύναμη που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. Ωστόσο οι πολίτες στις ευρωεκλογές έδωσαν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στην εκτέλεση του κυβερνητικού έργου αλλά και αλλαγής συμπεριφορών που πλήγωσαν την εικόνα μας.


Στις εθνικές εκλογές όμως το διακύβευμα αφορά το μέλλον μας. Συγκρούονται δύο αντίπαλα σχέδια , του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, επί των οποίων οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν.


Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να επιλέξουν αν επιθυμούν την κατάρρευση της επικουρικής σύνταξης, αν η ΝΔ εφαρμόσει το σχέδιο της για μεταφορά της επικουρικής στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Τα έσοδα θα καταρρεύσουν και οι επικουρικές θα πάψουν να καταβάλλονται. Ή αν θα επιλέξει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που εγγυάται την αύξηση της εθνικής σύνταξης και την καταβολή της 13ης που θα αυξάνεται όσο η οικονομία βελτιώνεται και η ανεργία υποχωρεί.


Οι νέοι και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των νεοφιλελεύθερων εμμονών της συντηρητικής παράταξης που θεωρεί ότι η ανταγωνιστικότητα επιτυγχάνεται με το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων που επέβαλε στη χώρα την περίοδο των μνημονίων (ατομικές συμβάσεις εργασίας, μείωση κατώτατου μισθού, υποκατώτατου για τους νέους, απελευθέρωση απολύσεων) ή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ. Που όχι μόνο κατάργησε τον υποκατώτατο μισθό και αύξησε τον κατώτατο, αλλά που δεσμεύεται για περαιτέρω αύξηση 15% σε μια διετία. Που επανάφερε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που ενισχύει το ΣΕΠΕ για την αντιμετώπιση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Που θα επιδοτεί τις ασφαλιστικές εισφορές των νέων εργαζόμενων για να μειώσει την ανεργία και δεσμεύεται για 500.000 νέες θέσεις εργασίας σε μια τετραετία.


Οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν ΄ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος με Υγεία και Παιδεία ανοιχτή και δωρεάν σε όλους τους πολίτες ή παραχώρηση των υπηρεσιών σε μεσάζοντες και εργολάβους, ώστε πρόσβαση σε ποιοτικές παροχές να έχουν μόνο όσοι οικονομικά μπορούν.


Οι άνθρωποι της επιχειρηματικότητας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να επιλέξουν την πρόταση της ΝΔ που υπόσχεται τη μείωση της φορολογίας μόνο στο 5% του ενεργού πληθυσμού, που πήρε μέτρα λιτότητας και φορολογίας σχεδόν 65 δις την περίοδο 2010-2014 ή την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση μετά τα μνημόνια προχώρησε σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 25%, 1% κάθε χρόνο, μείωση του ΕΝΦΙΑ φέτος 10% και 30% από το 2020, μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% και από 13% στην ενέργεια σε 6%. Έχει δεσμευτεί για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ, μείωση φορολογίας φυσικών προσώπων στο 20%, μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%. Όσο δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, οι ελαφρύνσεις θα αφορούν τους πολλούς.


Στις 7 Ιουλίου, δεν απέχουμε! Στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ!sakellaris.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων