Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | Επιστροφή στη δημοκρατική παράταξη
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,17/06/2019

...

 

Γράφει ο Μάκης Παπαμαργαρίτης, γυναικολόγος, υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας με το ΚΙΝ.ΑΛ.

 

...Έπειτα από δέκα χρόνια βαθιάς κρίσης εύλογα οι πολίτες κάνουν τη δική τους αποτίμηση για την πορεία και τις πολιτικές που ακολουθήσαμε. Μια αποτίμηση, περισσότερο βιωματική. Εξ ου και πιο αυθεντική και περισσότερο γήινη.


Κι αυτό γιατί οι ίδιοι με τη γνώση και την εμπειρία που απέκτησαν μπορούν τώρα να κρίνουν, να αξιολογήσουν τα πάντα. Χωρίς αυταρέσκειες και σκοπιμότητες έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν τι έφταιξε και οδηγηθήκαμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Και ταυτόχρονα να συγκρίνουν με ψυχρή ματιά τις επιλογές που αναγκαστήκαμε να υλοποιήσουμε.


Πέρα από τα μνημόνια, μεγάλη τομή στη διακυβέρνηση του τόπου υπήρξε η ανέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Η κυβερνητική του θητεία αποτέλεσε δείκτη για να συνειδητοποιήσουμε ότι «τα λόγια τα μεγάλα» ήταν εν τέλει μια μεγάλη απάτη. Στην ουσία δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμαστούν στην πράξη οι πολιτικές που το κόμμα του κυρίου Τσίπρα εκπροσωπούσε. Έτσι διαπιστώσαμε ότι στο σύνολό τους βρίσκονταν εκτός τόπου και χρόνου.


Άλλωστε πολιτεύθηκε, και συνεχίζει ακόμη να πολιτεύεται, αγνοώντας την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Το βέβαιο είναι πως το κυβερνητικό πείραμα του Αλέξη Τσίπρα αποδείχθηκε ατελέσφορο. Αποτιμώντας με όσο γίνεται πιο ψυχρό τρόπο τα πεπραγμένα της τετράχρονης θητείας του, εύκολα μπορούμε να πούμε γιατί η περαιτέρω παραμονή του στην εξουσία θα είναι επιζήμια.


Καθώς έχω τη δυνατότητα να συνομιλώ συχνά με ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, εισπράττω την αμηχανία και τη δυσαρέσκειά τους. Στην επικείμενη εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου οφείλουν να σταθμίσουν τα δεδομένα. Και χωρίς την παραμικρή ενοχή να κάνουν τη μεγάλη υπέρβαση, γυρίζοντας πίσω στη μεγάλη οικογένεια της δημοκρατικής παράταξης.


Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι: Οι κυβερνώντες υπέδειξαν πρωτοφανή διαχειριστική και πολιτική ανεπάρκεια σε όλα τα κρίσιμα θέματα. Επιπλέον, επέτειναν τα οικονομικά αδιέξοδα της κοινωνίας, πτωχοποιώντας ευρύτερες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Κατέστρεψαν τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση. Προώθησαν τη μερική απασχόληση, έναντι της πλήρους. Οδήγησαν χιλιάδες νέους επιστήμονες στο εξωτερικό. Διέλυσαν το κοινωνικό κράτος. Αποδιοργάνωσαν το εθνικό σύστημα υγείας. Αποδιάρθρωσαν την παιδεία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν συντεχνιακά και πελατειακά συμφέροντα. Υπονόμευσαν το κράτος δικαίου. Προσπάθησαν να χειραγωγήσουν την ενημέρωση. Καλλιέργησαν τη μισαλλοδοξία, συκοφαντώντας και ενοχοποιώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Το χειρότερο, υποκύπτοντας στα θέλγητρα της εξουσίας, συμπεριφέρθηκαν με έναν απίστευτο καθεστωτισμό. Με το ύφος και το ήθος τους έκαναν κομμάτια και θρύψαλα το διατυμπανιζόμενο από τους ίδιους «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».


Το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ μάς βοηθά να καταλάβουμε ότι στην πολιτική, σημασία δεν έχουν οι ανέξοδες υποσχέσεις ούτε οι υπερφίαλες διακηρύξεις και πολύ περισσότεροι οι βερμπαλισμοί. Αντιθέτως, χρειάζονται θεμελιωμένες προτάσεις που να πατούν στο στέρεο έδαφος του πραγματισμού.papamargaritis29.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων