Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | Οι “παιδικές λύπες” της Νέας Ιωνίας
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,17/02/2019

....
 Γράφει η Σοφία Κατσαρού*

 ...
  Εκεί κανονικά ακούγονται χαρούμενες παιδικές φωνές, εκεί χορταίνεις χαμόγελα και «τσιριδούλες» ενθουσιασμού! Συχνά η μαμά σε κυνηγάει με το ταπεράκι να φας το φρούτο σου ή το φαΐ που δεν σου αρέσει γιατί μόνο εκεί το τρως αδιαμαρτύρητα, ίσως και χωρίς καν να το καταλάβεις. Εντάξει, αυτό πιάνει και μπροστά στην τηλεόραση αλλά δεν είναι το ίδιο γιατί εκεί βρίσκει και η μαμά μια άλλη μαμά να μοιραστεί τα μαμαδίστικα κι εσύ κανένα φιλαράκι από το σχολείο να πείτε τα δικά σας.

Ο μόνος λόγος που έχεις να μαλώσεις είναι για το ποιός θα ανέβει πρώτος στο παιχνίδι, αλλά μια ο ένας προλαβαίνει, μια ο άλλος προσπερνάει, ο καθένας με τον ρυθμό του, στο τέλος όλοι ευχαριστημένοι και ευχάριστα κουρασμένοι πάνε σπίτι. Και για τα παιχνίδια δεν μαλώνετε ποιός θα τα πάρει μαζί του, γιατί μένουν εκεί, είναι «κοινόχρηστα» λέει η μαμά, «για όλους».

 

  Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα που οι δικές μας παιδικές χαρές, στον Δήμο Νέας Ιωνίας, δεν είναι έτσι. Εμείς και τα παιδιά μας έχουμε κυρίως πρόσβαση σε «παιδικές λύπες» αφού όσες φορές πήγαμε γύρισαν κοντά μου με θλιμμένες φατσούλες να μου πουν ότι το ένα παιχνίδι είναι σπασμένο, το άλλο έχει απαγορευτικό πρόσβασης ή ότι η περίφημη νέα παιδική χαρά δεν έχει τσουλήθρα(;)! Πόσα παιδάκια μπορούν να παίξουν σε 4 κούνιες και μια τραμπάλα; Έξι! Τα υπόλοιπα σπίτια τους! Με μια τσουλήθρα μπορούν να παίξουν αμέτρητα παιδιά! Πόσο δύσκολο να το σκεφτεί κανείς... Και τρέχουμε στους γύρω Δήμους να βρούμε κάπου να παίξουν αξιοπρεπώς. Ντρέπομαι, παιδιά μου, για τις παιδικές χαρές της πόλης που διάλεξα να ζήσουμε, αλλά μην μου κρατήσετε κακία, δεν θα καθίσω με σταυρωμένα χέρια, είμαι ήδη στην «ομάδα» που θα διεκδικήσει να τις φτιάξει καλύτερες από ότι τις ονειρευτήκατε! Γιατί ξέρει, θέλει και μπορεί!

 

Η Σοφία Κατσαρού είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας με τον Παναγιώτη Μανούρη, στέλεχος της Επιχειρηματικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Χρηματοοικονομική & Τραπεζική

 katsarousofia.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων