Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Still life:Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Αγγελόπουλου
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,15/10/2018

 .........

Στην αίθουσα τέχνης kaplanon5. Διάρκεια έκθεσης από 23 Οκτωβρίου έως  17 Νοεμβρίου 2018 ........

Η αίθουσα τέχνης kaplanon5 εμμένοντας σταθερά αφενός στην παρουσίαση και προώθηση νέων καλλιτεχνών και αφετέρου στην στήριξή της στην παραστατική ζωγραφική, παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Δημήτρη Αγγελόπουλου με τον τίτλο Still life, που θα εγκαινιαστεί στην αίθουσα τέχνης kaplanon5, στις 23 Οκτωβρίου 2018 & ώρα 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2018.

 Στο απόσπασμα του καταλόγου ο Αχιλλέας Πιστώνης γράφει:

«Στην έκθεσή του με τίτλο «Still life», o Δημήτρης Αγγελόπουλος εμπλέκεται σ’ ένα παράδοξο παιχνίδι, δίνοντας σε αυτόν τον πασίγνωστο και πολλές φορές παραποιημένο όρο, νέα πνοή. Φέρνοντας τον άνθρωπο στο προσκήνιο, χρίζοντάς τον απόλυτο πρωταγωνιστή, στηρίζει πάνω του τις συνθέσεις του, αφηγούμενος σκηνές «κλεμμένες» από τα δωμάτια των πρωταγωνιστών του. Μας καθιστά, έτσι, θεατές αυτής της «ακίνητης ζωής» του ζωγράφου και των μοντέλων του, σε συνθέσεις που η μια είναι οργανική συνέχεια της άλλης.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος δανείζεται τον όρο και δημιουργεί έργα, συνήθως μεγάλων διαστάσεων αλλά και μικρότερα, όπου η ανθρωποκεντρική σύνθεση είναι πλασμένη έντονα, με δυνατή και χειρονομιακή πινελιά, τα πορτρέτα είναι στιβαρά με έντονο βλέμμα, δίνοντας την εντύπωση πως ναι μεν είναι  ζωντανά  αλλά ταυτοχρόνως είναι και στάσιμα, ακίνητα.

Η ζωγραφική του Δημήτρη Αγγελόπουλου είναι, κατά την γνώμη μου, άλλη μία πρόταση για επιστροφή στην κλασσική ζωγραφική, αυτήν με το σπουδαίο πλάσιμο.  Παρά το νεαρό της ηλικίας του κατορθώνει να δημιουργήσει εικόνες ουσιαστικές, αδιαφορώντας για περιττές λεπτομέρειες και περισπασμούς, απορρίπτοντας δήθεν  συμβολισμούς, με αποτέλεσμα ο θεατής να γίνεται αναπόσπαστο μέρος μιας εικόνας που τον συγκλονίζει.»

 

Η έκθεση Still life αμέσως μετά το τέλος της θα παρουσιαστεί στην 3η Art Thessaloniki (22 - 25/11/2018) στο πλαίσιο παρουσίασης της ολοκληρωμένης πρότασης της γκαλερί για την φετινή συμμετοχή της.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι:

 Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 12:00 - 20:00

Τετάρτη:  12:00 – 17:00

Σάββατο: 12:00 – 15:00

& κάθε άλλη ημέρα & ώρα κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης.

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά.

 Τηλέφωνα επικοινωνίας:

 

210-3388501 & 6983446574aggelopoulos1.jpg
aggelopoulos2.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων