Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 1o Φεστιβάλ Από Μηχανής Θεός /Deus Ex Machina Festival 2018 στο Από Μηχανής Θέατρο
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,05/06/2018

 ........

Από την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 ........

Το 1o Φεστιβάλ “Από Μηχανής Θεός /Deus ex machina Festival 2018” ανοίγει τις πύλες του στις 8 Ιουνίου στο Από Μηχανής Θέατρο με σκοπό να γίνει ένας πόλος καλλιτεχνικής έκφρασης νέων δημιουργών.

14 πρεμιέρες, 14 πρωτότυπες παραστάσεις θα παρουσιαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στις δύο σκηνές του Από Μηχανής Θεάτρου με κεντρικό πυρήνα την έννοια του από μηχανής Θεού.

Πόσο τελικά ορίζουμε οι ίδιοι τη μοίρα μας;

Επιδιώκουμε κάποιον εξωγενή παράγοντα να έρθει για να μας «σώσει»;

Είμαστε τελικά εμείς δημιουργοί του προσωπικού μας «μεσσία» σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας ή/και να αποποιηθούμε την ευθύνη μας στα πράγματα μεταθέτοντας την σε τρίτους;

Χωρίς προϋπόθεση την εμφάνιση θεών και γερανών στις σκηνές του Από Μηχανής Θεάτρου ή περιορισμό για τη χρήση ή μη κειμένου ή τι είδους κειμένου και ποιας έκτασης, καλλιτέχνες κάθε προσανατολισμού πειραματίζονται και ζυμώνονται με ελευθερία και τόλμη και μοιράζονται τη δική τους ματιά με διάθεση να ανοίξει επί σκηνής ένας ουσιαστικός και δημιουργικός διάλογος.

Το “Από Μηχανής Θεός /Deus ex machina Festival 2018” περιλαμβάνει αποκλειστικά παραγωγές που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό με την επιθυμία να μετασχηματιστεί σε μια φιλόξενη πλατφόρμα που όχι μόνο προβάλει τις σύγχρονες καλλιτεχνικές φόρμες και πρακτικές αλλά αντανακλά και δονείται απ’ όσα συμβαίνουν στο σήμερα κι εκτός σκηνής.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 6 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: στο τηλέφωνο 210. 5232097 και στο www.viva.gr


Σημείωμα καλλιτεχνικού διευθυντή

Στο κλείσιμο αυτής της συναρπαστικής θεατρικής σεζόν, το Από Μηχανής Θέατρο ανοίγει ακόμα περισσότερο. Το “Από Μηχανής Θεός /Deus ex machina Festival 2018” κάνει την πρεμιέρα του και μαζί 14 παραστάσεις που παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά. Επιθυμία μας υπήρξε όχι μόνο να διατεθούν οι σκηνές και η υποδομή του θεάτρου για τη διοργάνωση ενός ακόμα φεστιβάλ νέων δημιουργών αλλά να δοθεί μια θεματική πάνω στην οποία οι καλλιτέχνες να πειραματιστούν σκηνικά και που να συνδέεται με την ταυτότητα του ίδιου του Από Μηχανής. Κατά τη διάρκεια του “Από Μηχανής Θεός /Deus ex machina Festival 2018” 14 διαφορετικές, πρωτότυπες και φρέσκες εκδοχές της έννοιας του από μηχανής θεού τίθενται επί σκηνής σε διάλογο προσφέροντας στο κοινό μια συμπυκνωμένη εμπειρία με προσανατολισμό, προβληματισμό κι ευδιάκριτο καλλιτεχνικό κριτήριο.

 

Δημήτρης ΜυλωνάςAFISA Deus Ex Machina.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων