'/> Μεγάλες νύχτες στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις | Έκφραση

Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Μεγάλες νύχτες στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,10/12/2017

 .......

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 έναρξη: 20:30' ........

Μια Αφηγηματική παράσταση με μουσική και τραγούδια Και με Παραμύθια για μεγάλους, μουσικές και τραγούδια του κόσμου

Με την ηθοποιό/αφηγήτρια Σύλβια Βενιζελέα και τους μουσικούς Αλέξανδρο Δημητρόπουλο (τραγούδι, κιθάρα, κρουστά) και Αθηνά Τσαρνά (ακορντεόν, κρουστά οργανάκια) θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Διέλευσις” (Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη)


Τις μεγάλες νύχτες του χειμώνα, η φύση κοιμάται και ονειρεύεται. Μέσα στον ύπνο της, ακούει τις πιο γλυκές μελωδίες. Είναι η ώρα της ξεκούρασης και της αναμονής. Είναι η στιγμή που η καρδιά αναζητάει ν' ακούσει και να ευφρανθεί. Να δει εκείνο το μικρό λαμπερό φως που λάμπει μέσα στο σκοτάδι.

Στην καρδιά του χειμώνα, ελάτε να μοιραστούμε τα πιο όμορφα παραμύθια και τραγούδια, εκείνα που κατοικούν εδώ και αιώνες στις καρδιές πολλών ανθρώπων, σ' όλα τα μέρη του κόσμου. Ν' ακολουθήσουμε τα βήματα μοναδικών πλασμάτων που, μια φορά και έναν καιρό, πέρασαν από αυτόν εδώ τον χορό, τον χορό που αενάως χορεύει η ζωή...

Οι ιστορίες που θα ακουστούν ανήκουν στις προφορικές παραδόσεις των λαών και έχουν αποδοθεί από την αφηγήτρια με τρόπο άμεσο και παραστατικό. Τα τραγούδια είναι παραδοσιακά και σύγχρονα, τραγουδισμένα στις γλώσσες των χωρών προέλευσης τους και λένε, και αυτά με τη σειρά τους, τις δικές τους ιστορίες. Οι μουσικές έχουν διανθιστεί με αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, αγκαλιάζοντας τη δράση και συνομιλώντας με τις ιστορίες και τους ήρωες.


 

Γενική είσοδος: 8 €, άνεργοι, Viva 7 €AFISA MEGALES NYXTES.jpg
A8HNA TSARNA.jpg
ALEXANDROS DHMHTROPOYLOS.jpg

SYLBIA BENIZELEA.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων