Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΣΧΟΛΙΟ | Όλα τα παιδάκια παίρνουν μετάλλιο!
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,14/10/2017

 ...

Ή πως οι αυτοδιοικητικοί άνδρες (και γυναίκες) ταΐζουν σανό αυτούς που τους ταΐζουν (μισθοδοτούν). ....

Σαν τους αγώνες στίβου παιδιών του νηπιαγωγείου: Όποιο παιδάκι έτρεξε πήρε και μετάλλιο! 


Η διαφορά με τα νηπιαγωγεία είναι ότι τα παιδάκια δεν πληρώνουν για τη συμμετοχή τους στους αγώνες.


Γιατί η εισαγωγή;


Μα επειδή πρόσφατα απονεμήθηκαν κάποια βραβεία σε Δήμους και είχαμε πολλούς εξ αυτών να πανηγυρίζουν για τη "μεγάλη επιτυχία"!


Και να οι φωτογραφίες και να οι ανακοινώσεις και να η "καινοτομία"...ή μήπως η κενοτομία; 


Για ποια εκδήλωση μιλάμε;


Να δώσουμε τα στοιχεία λοιπόν: 

 

1. Η διοργάνωση είναι μιας ιδιωτικής εταιρίας, που συνεργάζεται με μια άλλη ιδιωτική εταιρία, που έχει σχέση με την αρχική εταιρία 


2. Για να πάρεις βραβείο πρέπει να υποβάλλεις υποψηφιότητα. 


3.Για να υποβάλλεις υποψηφιότητα πρέπει να πληρώσεις, όπως και πρέπει να πληρώσεις και για κάθε συμμετοχή, για κάθε παρόντα στην εκδήλωση.


4. Φυσικά πρέπει να πληρώσεις στην εταιρία που διοργανώνει την εκδήλωση, που απονέμει τα βραβεία.


5. Ε, αν πληρώσεις να μην πάρεις και ένα βραβείο; Κρίμα κι άδικο θα ήταν.....


6. Καμιά φορά συμπίπτουν να έχουν γίνει εξαιρετικές δουλειές, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή. Επειδή υπάρχει και μια δυσκολία να βρεθεί ποια είναι καλύτερη, δίνουν και 2-3 χρυσά μετάλλια (gold). Δε βαριέσαι βρε αδερφέ. Ο καθένας μεταλλιούχος, στους δικούς του ιθαγενείς θα μιλά για Gold, θα παριστάνει τον Πετρούνια της αυτοδιοίκησης! Να πχ έμαθε κανένας ότι στην κατηγορία στην οπία πήρε Gold ο Δήμος Μεταμόρφωσης, δόθηκαν ακόμα δυο Gold; Κανένας δεν το έμαθε. Η ανακοίνωση του Δήμου πάντως δεν το αναφέρει.

 

Ο Δήμος Ηρακλείου στην κατηγορία του πήρε το Bronze (χάλκινο). Μόνο που στην ίδια κατηγορία είχε 3 Gold, 3 Silver, 3 Bronze. Σαν το ανέκδοτο με το Ρώσο και τον Αμερικάνο: Τρέχανε οι δυο τους, ο Ρώσος ήρθε δεύτερος, η ανακοίνωση έλεγε: “Θρίαμβος του συντρόφου, ήρθε δεύτερος! Μόλις προτελευταίος ο Αμερικάνος!”


7. Πόση επικοινωνιακή ένδεια πρέπει να υπάρχει ώστε να συνωστίζονται δεκάδες δήμοι για να πληρώσουν μια ιδιωτική εταιρία για να συστήσει μια κριτική επιτροπή για να τους κρίνει και να τους απονείμει βραβεία; Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ο Γιώργος Πατούλης φυσικά! Μετά βεβαιότητος, μεταξύ φωτογραφίσεων, συνεντεύξεων και συναντήσεων, εξέτασε όλες τις υποψηφιότητες και έχει άποψη για κάθε μια! Α, να μην ξεχάσω: Βραβεύτηκε και το Μαρούσι! 2 Gold παρακαλώ και μπορεί και κάποιο να μας διαφεύγει!


8. Πόση αδιαφορία για το τι σκέφτεται ο κόσμος πρέπει να υπάρχει ώστε πχ η κριτική επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο πρόεδρος της επιτροπής καινοτομίας και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου (Δήμαρχος Τρικάλων) βραβεύει την επιτροπή καινοτομίας και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ (!); Ελπίζω το βραβείο να μην το έδωσε ο κ. Παπαστεργίου στον κ. Παπαστεργίου! Φυσικά το βραβείο αφορούσε το πολύ συγκεκριμένο “..έργο που επιτελεί  για την υλοποίηση της έννοιας και δυναμικής των  ¨smart cities¨ στην χώρα μας”... Χέσε ψηλά κι αγνάντευε, που θα έλεγαν και στα Τρίκαλα!

 

9. Δε θα το πιστέψει κανείς, αλλά θα το γράψω: Βραβεύτηκαν και κάποιες εταιρείες για τις καινοτόμες δουλειές τους, που τύχαινε να ήταν και χορηγοί της εκδήλωσης! Έκπληξη!

 

10. Προτείνω λοιπόν να σοβαρευτούμε. Όσο η αυτοδιοίκηση θα αφιερώνει χρόνο, δελτία τύπου και πανηγυρισμούς για εκδηλώσεις και βραβεία που σε καμία περίπτωση δεν έχουν τη σημασία που κάποιοι τους αποδίδουν, τόσο θα έχουμε λόγο να ανησυχούμε. Η υπέρμετρη προβολή, σε μέγεθος που δεν έχει σχέση με το πραγματικό, μάλλον δείχνει την ουσιαστική ανυπαρξία έργου, παρά την καινοτόμα παραγωγή του. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου, αν “τρέξει” η ίδια εκδήλωση, θα αντιμετωπιστεί αλλιώς. Όποιος θέλει πραγματικά βραβεία, ας ασχοληθεί με τα ουσιαστικά και ας τα πάρει από την κοινωνία.Δείτε ΕΔΩ βραβεία να χορτάσει το μάτι σας!


 


 metaliasx3.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων