Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Από τους Κρήτες της Νέας Ιωνίας...
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,22/03/2011

 
Ο Σύλλογος Κρητών Νέας Ιωνίας διοργάνωσε στις 5 Φεβρουαρίου 2011 την ετήσια πολιτιστική του εκδήλωση και το κόψιμο της Βασιλόπιτας στο Κρητικό κέντρο «Γοργόνα». Μεγάλη η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου με συγγενείς και φίλους. Μετά την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Πατέρα Χρυσόστομο, εφημέριο της Αγίας Αναστασίας Περισσού, το πρώτο κομμάτι έκοψε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης.

Γνωρίζουμε όλοι την αγάπη του Δημάρχου κ. Ηρ. Γκότση προς τους Κρητικούς και ιδιαίτερα προς το Σύλλογο Κρητών Νέας Ιωνίας. Είναι γνωστό ότι, το 1988 ανταποκρινόμενος στο αίτημα αντιπροσωπίας του Συλλόγου, αποτελούμενης από τον τότε Πρόεδρο κ. Ελπ. Πελεκανάκη και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Νικ. Καντεράκη, καθιερώθηκε η μεγάλη Κρητική εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης. Είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνεται στο Δήμο Νέας Ιωνίας και στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες Ιωνιώτες.

Μετά το κόψιμο της Βασιλόπιτας ακολούθησαν Κρητικοί χοροί από το χορευτικό τμήμα μικρών παιδιών, το οποίο, με μαθήματα μόλις λίγων μηνών, κατάφερε να παρουσιάσει χορευτικό πρόγραμμα και να ενθουσιάσει τους παρευρισκόμενους. Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση και των υπόλοιπων τμημάτων του χορευτικού. Τα χειροκροτήματα και οι λοιπές επευφημίες που κάλυψαν την αίθουσα ήταν το «ευχαριστώ» και η επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλει ο δάσκαλος του χορού κ. Μιχ. Γρηγοράκης, ανταποκρινόμενος στις οδηγίες του ΔΣ του Συλλόγου.

Ακολούθησε διασκέδαση με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Με επιτυχία διεξήχθη λαχειοφόρος αγορά, τα έσοδα της οποίας διατίθενται, κάθε χρόνο, για τα χορευτικά τμήματα, στα οποία συμμετέχουν 100 περίπου παιδιά, για τη σχολή λύρας, για τα λειτουργικά έξοδα της ιδιόκτητης αίθουσας του Συλλόγου, καθώς και για τα έξοδα συμμετοχής του Συλλόγου με Κρητικές στολές σε εκδηλώσεις του Δήμου, όπως παρελάσεις κλπ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, όπως κάθε χρόνο, Βουλευτές, πολιτευτές, ο Δήμαρχος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι πολιτιστικών φορέων κλπ. Παρών, όπως σε κάθε εκδήλωση του Συλλόγου, ο επίτιμος Πρόεδρος κ. Ελπ. Πελεκανάκης με το γαμπρό του Στρατηγό (Επίτιμο Α’ Υπαρχηγό ΓΕΣ) κ. Γ. Ταμουρίδη, ο οποίος αγαπά και τιμά την Κρήτη.

Νίκος Γ. Καντεράκης
Πρόεδρος Πολιτιστικού Σωματείου
και μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών
Κρητικού Τύπου
 syrtos1.jpg
kritesgkotsis1.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων