Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα: Μεγάλη Επιτυχία του Σχολικού Πρωταθλήματος
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,21/03/2011

  

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου, το 6ο Σχολικό Πρωτάθλημα Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας που διοργάνωσαν ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας με την συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Το πρωτάθλημα αυτό ήταν και Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αττικής [κεντρικός τομέας]. Δεκάδες παιδιά πλημμύρισαν και ζωντάνεψαν τους φιλόξενους και γνώριμους χώρους του 1ου Γυμνάσιου-Λύκειου Νέας Φιλαδέλφειας συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση που έχει εδώ και χρόνια κατοχυρωθεί ως μία από τις μαζικότερες αθλητικές διοργανώσεις στην πόλη μας.

 

Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα πήραν μέρος 26 ομάδες δημοτικών σχολείων και 118 μαθητές, ενώ στο Ατομικό πρωτάθλημα 327 μαθητές (56 περισσότεροι από πέρσι). Αναμφίβολα πρόκειται για τη μεγαλύτερη σκακιστική εκδήλωση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα

 

Η διοργάνωση στέφθηκε και από αξιοσημείωτη οργανωτική επιτυχία, γεγονός που σημειώθηκε ιδιαίτερα από γονείς και συνοδούς, αφού παρά τη μαζική προσέλευση οι αγώνες ξεκίνησαν με ελάχιστη καθυστέρηση και ολοκληρώθηκαν δίχως προβλήματα πριν εξαντληθεί το χρονοδιάγραμμα που είχε προβλεφθεί.

 

Οι προκριθέντες στην τελική φάση του ομαδικού πρωταθλήματος Αττικής είναι οι ομάδες των σχολείων: ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Α’ (10 βαθμοί), ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Β’ (8 β.), ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ Α’ (8 β.), 75ο ΔΗΜ. ΑΘΗΝΩΝ Β’ (7 β.), 89ο ΔΗΜ. ΑΘΗΝΩΝ (7 β.), ΣΧΟΛΗ ΧΑΤΖΗΒΕΗ Α’ (7 β.) και ΣΧΟΛΗ ΧΑΤΖΗΒΕΗ Β’, 75ο ΔΗΜ. ΑΘΗΝΩΝ Α’, ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ Β’, 102ο ΔΗΜ. ΑΘΗΝΩΝ, 11ο ΔΗΜ. ΑΘΗΝΩΝ με 6 βαθμούς.

 

Αζίξει να σημειώσουμε ότι οι 3 από τους 4 παίκτες της ομάδας του σχολείου του Αγίου Παύλου που πρώτευσε είναι αθλητές του ΣΟΝΦ (Τσαματσούλης Χρήστος, Καλογριδάκης Θοδωρής, Φαραντούρη Μαρίνα) και σημείωσαν σχεδόν απόλυτο σκορ, παραχωρώντας μόνο μία ισοπαλία σε 15 αναμετρήσεις!

 

Παρευρέθηκαν και κάνανε τις απονομές των επάθλων ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Κότσιρας, ο Πρόεδρος του ενιαίου φορέα κ. Νικόλαος Παπανικολάου, ο κ. Δημήτρης Σιαμέτης μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Νίκος Σερετάκης μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, ο κ. Μιχάλης Πρεβενιός έφορος Αγώνων της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής, ο Οδυσσέας Βαζελάκης πρόεδρος του ΣΟΝΦ καθώς και εκπρόσωποι πολλών σκακιστικών σωματείων Αττικής.

 

Οι προκριθέντες από κάθε τάξη είναι:

 

Νήπια

Αποστολάτος Θαλής (5), Χαντζάρας Σωτήριος (4), Νίκου Βαρβάρα (3) και Γκλέτσος Γιάννης (2½)

 

Α’ Δημοτικού

Μπαλώμενος Ιάσων (5 β.), Πέτουα Άγγελος (4), Καμούδης Κωνσταντίνος (4), Ντούνης Μιχάλης (4) και Αποστόλου Ειρήνη (1ο κορίτσι)

 

Β’ Δημοτικού

Μιχαηλίδης Φώτης (5 β.), Μουστακίδης Παύλος, Βασιλάκης Δημήτριος (4ο Δημοτικό Ν.Φιλαδέλφειας),

Τσεκουρας Γεωργιος με 4 βαθμούς και Τσοκτουρίδη Ιωάννα (1ο κορίτσι)

 

Γ’ Δημοτικού

Γρίβας Αλέξανδρος (4½), Αποστόλου Πέτρος Και Τσιρογιάννης Γεώργιος επίσης με 4½,

Λουλάκης Μηνάς (4) και 1ο κορίτσι η Ζαφείρη Νεφέλη

 

Δ’ Δημοτικού

Ξυδάκη Βασιλική – Λυδία με 5 βαθμούς, Μπουλαμάτσης Κωνσταντίνος και Ρομπότης Αθάνασιος με 4½, Μεγαλιού Ιωάννα – Μαρία, Πανηγυράκης Πέτρος, Σπανός Οδυσσέας με 4. Επίσης προκρίνεται και η Μανωλούδη Αλκυόνη.

 

Ε’ Δημοτικού

Τσεκούρας Ανδρέας (5 β.), Κολογγιός Ιωάννης και Κουλούρης Σταμάτης με 4 και πρώτο κορίτσι η Κονιδάρη Σοφία

 

ΣΤ’ Δημοτικού

Φαραντούρη Μαρίνα (ΣΟΝΦ) με 5 βαθμούς και Γεωργίου Αλέξιος Λαζαρος, Κουκάς Αναστάσιος, Βασιλακόπουλος Γεώργιος με 4. Προκρίνεται επίσης η Ζάχαρη Αγγελική.

 

Α’ Γυμνασίου

Γεωργίου Δημήτριος (4½), Γκούβας Αλέξανδρος (4), Σταμέλος Ιωάννης και Τσιμέκη Ιάνθη με 3½

 

Β’ Γυμνασίου

Γιαννακόπουλος Δημοσθένης 4½, Πίσσιας Αλέξανδρος και Στεμπίλης Παναγιώτης με 3½. Προκρίνεται ως πρώτο κορίτσι η Ελένη Μπαλάσκα (4ο Γυμνάσιο Ν. Φιλαδέλφειας)

 

Γ’ Γυμνασίου

Γύφτος Γεώργιος και Καλαφάτης Ελευθέριος (ΣΟΝΦ) με 4½, Σαντοριναιος Χριστοδουλος 3 και πρώτο κορίτσι η Κόκκου Μαρία.

 

Λύκεια

Μπουμπούλης Σπυρίδων – Οδυσσέας, Κουκουνασούλης Γεώργιος, Γκουτσούλας Ευστάθιος, Μπαζιώνης Ιωάννης

 

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε πως η πρακτική της ΕΣΣΝΑ να μην προκρίνει στα τελικά της Αττικής τους μαθητές που ισοβαθμούν είναι τουλάχιστον άστοχη και δημιουργεί ερωτηματικά και πικρίες σε μικρά παιδιά που δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουν τα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας του αγωνιστικού σκακιού.

 

Τέλος, το ΔΣ του ΣΟΝΦ θέλει να ευχαριστήσει θερμά το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, τους Διευθυντές του 1ου Λυκείου, 1ου Γυμνασίου και 1ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας, τους διαιτητές και οπωσδήποτε τα μέλη του ΣΟΝΦ που συνέβαλλαν στην επιτυχία της μεγάλης αυτής μαθητικής σκακιστικής γιορτής.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα αν τάξη θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΟΝΦ www.sonf.gr

 

Νέα Φιλαδέλφεια, 21 Μαρτίου 2011

 

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Συγκρότημα ΟΕΚ Τρωάδος & Μανδηλαρά),
Νέα Φιλαδέλφεια 143 42 - τηλ 2117056447 - www.sonf.gr

 


 sonfqqqq1.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων