Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος για τα διόδια
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,10/03/2011

 Το μεγάλο θέμα της επιβολής διοδίων στην εθνική οδό, στο ύψος της Λυκόβρυσης, έχει απασχολήσει από την πρώτη στιγμή την κίνηση πολιτών «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την Πεύκη και τη Λυκόβρυση». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος το είχε θέσει δημόσια ακόμη και κατά την σύντομη ομιλία του, στην τελετή της ορκωμοσίας, στα τέλη Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η μείζονα μειοψηφία κατέθεσε ψήφισμα
για το μεγάλο αυτό ζήτημα όπου εκφράζεται η άρνηση του δημοτικού συμβουλίου να δεχτεί τη λειτουργία σταθμών διοδίων στην περιοχή. Το σχέδιο του ψηφίσματος, το παρουσίασε, εκ μέρους της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης και τ. πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σταύρος Μονεμβασιώτης, ο οποίος ανέφερε αναλυτικά τα προβλήματα που δημιουργούνται από ενδεχόμενη λειτουργία σταθμών διοδίων στην εθνική οδό. Το κείμενο ψηφίστηκε ομόφωνα με μια μικρή προσθήκη από την πλειοψηφία.
«Πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στο θέμα και με κάθε τρόπο να εμποδίσουμε αυτό που πάει να γίνει στο ύψος της Λυκόβρυσης. Γιατί δεν είναι μόνο η οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων της Λυκόβρυσης και της Πεύκης είναι και οι παρενέργειες στην ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των πολιτών αφού χιλιάδες αυτοκίνητα για να αποφύγουν την πληρωμή διοδίων θα αποφεύγουν την εθνική και θα περνούν μέσα από το δήμο μας» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
Το κείμενο του ψηφίσματος:

«Σχετικά με την πρόθεση δημιουργίας διοδίων στην Εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας στο ύψος της Λυκόβρυσης και με δεδομένη την γεωγραφική θέση του Δήμου μας

Θα πρέπει να πληρώνουμε διόδια σε κάθε σχεδόν μετακίνησή μας δεδομένου ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κατοίκων μας εργάζονται και μετακινούνται σε βιομηχανικές περιοχές βορειότερα από την Λυκόβρυση και χρησιμοποιούν την Εθνική οδό.
Θεωρείται δεδομένη η περιβαλλοντική και όχι μόνο υποβάθμιση του Δήμου μας με την βέβαιη παράκαμψη των οχημάτων από τους δρόμους της πόλης μας προκειμένου να αποφεύγουν τα διόδια τα οποία σκοπεύετε να τοποθετήσετε .
Θεωρούμε βέβαιο ότι θα θρηνήσουμε θύματα από την ανεξέλεγκτη διέλευση παντός τύπου οχημάτων από τους στενούς δρόμους την πόλη μας λόγω των προαναφερθεισών παρακάμψεων.

Ως εκ τούτου

1.Για να έχουμε μέλλον και προοπτική στον τόπο μας τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας ,αρνούμαστε να δεχθούμε την λειτουργία των διοδίων στην Εθνική οδό ,στο ύψος της Λυκόβρυσης.

2. Οι ρυθμίσεις που προωθούνται θα υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον της πόλης μας .Θα επιβαρύνουν οικονομικά τους δημότες μας και θα διαχωρίσουν τις πόλεις της Αττικής σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας .

3. Στην σημερινή οικονομική κρίση που βιώνουμε καλούμε τον Υπουργό να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται και δεν αφήνει περιθώρια επιβίωσης των κατοίκων μας καθώς και ανάπτυξης της περιοχής μας.

4. Απαιτούμε την άμεση διακοπή των όποιων σχεδίων που προωθούνται για δημιουργία διοδίων όχι μόνο στο κόμβο της Λυκόβρυσης αλλά και στους ανισόπεδους κόμβους Αγ.Στεφάνου και Βαρυμπόμπης .

5. Καλούμε τους δημότες μας σε ετοιμότητα για να αποφύγουμε οποιοδήποτε αιφνιδιασμό .

6. Δηλώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα.

7. Τέλος γνωστοποιούμε ότι θα αντιμετωπίσουμε με κάθε πρόσφορο νομικό μέσο την κατάσταση προς αποτροπή δημιουργίας και λειτουργίας των εν λόγω σταθμών διοδίων».
 theodorakopoulos1.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων