Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Όχι στις συγχωνεύσεις...
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,10/03/2011

.....
στην εκδήλωση της Δύναμης Πολιτών, στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα.

Διογκώνονται ανησυχία και αντιδράσεις για τις επερχόμενες συγχωνεύσεις σχολείων Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της “Δύναμης Πολιτών” στο πνευματικό κέντρο την Τετάρτη 2 Μάρτη με θέμα “Καλλικράτης και παιδεία, συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων”. Μέσα σε μια γεμάτη αίθουσα αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και υιοθετήθηκε ψήφισμα που καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να πάρει σαφή θέση ενάντια στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις σχολείων στην περιοχή μας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο επικεφαλής της “Δύναμης Πολιτών” Θανάσης Μάλλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπόσχεση, που η παράταξη κατέθεσε προεκλογικά, ότι η “Δύναμη Πολιτών” συγκροτήθηκε για να μείνει και να ασχοληθεί σοβαρά με τα φλέγοντα προβλήματα του Δήμου μας. Και η αρχή γίνεται από την παιδεία.
Επιγραμματικά, οι ομιλητές-ριες είπαν:
Η κ. Ζωγραφάκη, εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ, αναφέρθηκε στις σοβαρές συνέπειες των συγχωνεύσεων στην ποιότητα της εκπαίδευσης και τις προτάσεις της ΟΛΜΕ για την αναβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης. Η κ. Κέκου, διευθύντρια τους 3ου γυμνασίου Ν.Φιλ/φειας, τόνισε τον αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα των συγχωνεύσεων, εκφράζοντας την άποψη ότι στα μεγάλα σχολεία δημιουργούνται απρόσωπες σχέσεις και χάνεται η επαφή μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Η κ. Ρέππα, γραμματέας του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης “Αριστοτέλης” αναφέρθηκε στο συνολικό πολιτικό πλαίσιο της πολιτικής του μνημονίου και κάλεσε για κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και τρόικας. Ο κ.Κατσιάπης, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μίλησε για την ανάγκη υπεράπισης της δημόσιας εκπαίδευσης, αφού οι συγχωνεύσεις θα υποβαθμίσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Τέλος, η κ.Σπανούδη, γραμματέας του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 3ου δημοτικού Ν.Φιλ/φειας, υπογράμμισε ότι οι συγχωνεύσεις σχολείων είναι τμήμα μιας πολιτικής εμπορευματοποίησης που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες (πχ Βρετανία), με ολέθριες συνέπειες τόσο για τους γονείς που επιβαρύνονται με ένα δυσβάσταχτο κόστος, όσο και για τους μαθητές και την ποιότητα των παρεχόμενων γνώσεων.
Στη συζήτηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Χ. Μπόβος, ο οποίος ανέφερε ότι υιοθετεί το ψήφισμα. Παραβρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Χ. Λαζαρίδης, Σπ. Γραμμένος και ο Μανώλης Φουλεδάκης, πρώην δημοτικός σύμβουλος και διευθυντής του 7ου Δημοτικού σχολείου, ο οποίος στην ομιλία του σκιαγράφησε με έντονα χρώματα τα προβλήματα που υπάρχουν στην παιδεία και τις επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης. 

Στην εκδήλωση εγκρίθηκε ψήφισμα για να κατατεθεί στο Δ.Σ. της πόλης προς ψήφισηdsc04128.jpg
dsc04108.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων