Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Συνέντευξη Φωκιανού για τον εθελοντισμό
Τελευταία ενημέρωση:Τετάρτη,23/02/2011

 Τη σύσταση επιτροπής που θα εκπονήσει το πρόγραμμα και τις δράσεις των εθελοντών στο Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός. Σε συνέντευξη τύπου, τόνισε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θεωρεί συστατικό στοιχείο της λειτουργίας της ,τον εθελοντισμό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα εκπληρώσει ο Δήμος τις κοινωνικές του υποχρεώσεις προς τους Δημότες.

 

Κάλεσε τους πολίτες, να προσφέρουν από το περίσσευμα καρδιάς τους στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, οργανώνοντας κάθε είδους δράσεις, από συντροφιά σε δημότες μέχρι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Γι΄αυτό το λόγο καλεί όλους στις 2 Μαρτίου και ώρα 18.30 στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν οι πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν.

 

Ο Δημήτρης Φωκιανός υπογράμμισε ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένα πολύπλευρο δίκτυο συμπαράστασης με εθελοντές, το οποίο θα έχει την αμέριστη στήριξη της Δημοτικής Αρχής.

 

Για να υπάρχει πραγματική εικόνα των αναγκών ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης ανέφερε ότι θα ξεκινήσει καταγραφή των αναγκών και τόνισε ότι μία από τις προτεραιότητες είναι η δημιουργία Γραφείου Εργασίας διασυνδεδεμένο με επιχειρήσεις αλλά και Ταμείου Αλληλεγγύης, καθώς όπως υπογράμμισε η αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας είναι από τα σημαντικότερα θέματα που τίθενται σήμερα, ιδιαίτερα σ΄αυτή την κρίση που βιώνει η χώρα μας και η οποία δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική.

 

Ο Δημήτρης Φωκιανός κατέστησε σαφές ότι αντίθετα από αυτά που ακούγονται θα ενισχύσει και θα διευρύνει τα Δημοτικά Πολυιατρεία καθώς πιστεύει σ΄αυτά και στο σημαντικό έργο που επιτελούν.

 

Αποκάλυψε ακόμα ότι δεν στάθηκε δυνατό να συνεχιστεί το «Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» της Πεύκης καθώς η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Πεύκης, είχε αφήσει μετέωρες τόσο τις εργαζόμενες όσο και το πρόγραμμα. Δεν είχε πάρει τη σχετική έγκριση από το 2010, αφού η Δημοτική Επιχείρηση δεν είχε φορολογική ενημερότητα. Ποτέ δεν είχε υπογράψει το σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα τα χέρια της σημερινής δημοτικής αρχής να είναι δεμένα και να μην μπορεί ούτε να παραταθεί αλλά ούτε και να ανανεωθεί, ένα πρόγραμμα που «δεν υφίσταται» για την κρατική εξουσία. Ταυτόχρονα ήταν αδύνατο προχωρήσει σε προσλήψεις ,καθώς αυτές απαγορεύονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Παρόντες στην συνέντευξη ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πεύκης Δημήτρης Αργυρόπουλος και Λυκόβρυσης Γιάννης Ξένος.
 ethelontes.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων