Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | "Αφήσαμε λεφτά", λέει ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,22/02/2011

 
Ενάμιση εκατομμύριο άφησε
στο ταμείο του δήμου Πεύκης
ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος
ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ»

 


Ένα σημαντικό ποσό, που φθάνει στο ύψος του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ, άφησε στο ταμείο του δήμου Πεύκης παραδίδοντας στη νέα δημοτική αρχή, ο τελευταίος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Αυτή είναι η διαπίστωση της επιτροπής απογραφής που δημιουργήθηκε με βάση το νόμο Καλλικράτη.
Το ποσό δημιούργησε έκπληξη σε πολλούς που είχαν επηρεαστεί από την προεκλογική και μετεκλογική προπαγάνδα του νέου δημάρχου κ. Δ. Φωκιανού, ο οποίος προσπαθώντας να καλύψει τον εκλογικό του συνέταιρο κ. Π. Καμάρα για τα χρέη που δημιούργησε παλαιότερα στην Πεύκης, κατηγορεί καθημερινά τον κ. Θεοδωρακόπουλο. Και νομίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα βρει άλλοθι για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου μας Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν μπει στο ταμείο του δήμου ακόμη περίπου άλλα 480.000 ευρώ, που θα έρθουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και αφορούν τα δημοτικά τέλη της Πεύκης για το τελευταίο δίμηνο του 2010, δηλαδή της περιόδου Θεοδωρακόπουλου.
Τα χρήματα αυτά αποτελούν ένα πολύ καλό ταμείο για τη νέα διοίκηση προκειμένου να καλύψει τα έξοδα των πρώτων μηνών της θητείας της δεδομένου μάλιστα ότι σε πολλούς δήμους της Αττικής οι απερχόμενοι δήμαρχοι όχι μόνο δεν άφησαν ταμείο αλλά είχαν πάρει ακόμη και προκαταβολές. Κι αν γίνει σύγκριση με το τι παρέλαβε το 2007 η δημοτική αρχή Θεοδωρακόπουλου από τη διοίκηση των Καμάρα, Μαυρίδη, Πανταζή, Λαζάνη κλπ, τότε μιλάμε για νύχτα με ημέρα.
Γιατί το ποσό που άφησε στις 31 Δεκεμβρίου 2006 η ομάδα Καμάρα στα ταμεία του δήμου για μισθούς, λειτουργικά έξοδα και πληρωμή δανείων ήταν γύρω στις 7.000 ευρώ.
Επί πλέον τρεις ημέρες πριν από την παράδοση της διοίκησης είχαν πάρει από το Υπουργείο Εσωτερικών και μια υψηλή προκαταβολή έναντι της χρηματοδότησης του 2007. Εκεί είχαν φθάσει το δήμο. Και έτρεχε τότε ο κ. Θεοδωρακόπουλος με τους συνεργάτες του να βρούνε επειγόντως χρήματα για να μην μπει λουκέτο.
Κι αν αναρωτιέστε για το πού βρίσκονται σήμερα όλοι αυτοί που δημιούργησαν τα τεράστια χρέη η απάντηση είναι απλή; Μα στην παράταξη του κ. Φωκιανού. Διοικούν το δήμο με άλλο όνομα. Γι αυτό και όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο νέος δήμαρχος παραπληροφορεί και κατηγορεί. Γιατί είναι πλέον σε πολύ δύσκολη θέση και πρέπει να δικαιολογήσει τους εκλογικούς του συνεταίρους.
Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν μπει στο ταμείο του δήμου άλλα περίπου 480.000 ευρώ που θα έρθουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και αφορούν τα δημοτικά τέλη της Πεύκης του τελευταίου διμήνου του 2010. δηλαδή της περιόδου Θεοδωρακόπουλου.
«Θα μπορούσαμε να μην αφήσουμε ούτε ένα ευρώ, από την ώρα που είχαμε μάλιστα χάσει τις εκλογές. Όμως δεν θέλαμε να ξεκινήσει με τέτοιου είδους προβλήματα ο νέος δήμος μας. Εμείς επάνω από όλα βάζουμε την πόλη μας, το δήμο μας και κάναμε αυτό που θεωρούμε σωστό» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
Και πρόσθεσε:
«Δεν θέλαμε η νέα δημοτική αρχή να βρεθεί στην ίδια θέση που βρεθήκαμε εμείς το 2007 όταν αναλάβαμε το δήμο και δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων, γιατί κάποια χρήματα πέραν των 7.000 ήταν αποκλειστικά για συγκεκριμένους εργολάβους. Και τρέχαμε τότε εναγωνίως να μην βάλουμε λουκέτο στο δήμο. Φαίνεται ότι όλα αυτά τα έχουν ξεχάσει. Και κάνουν πως δεν ξέρουν για τα χρέη που άφησαν το 2006 στο δήμο. Για τα χρέη που δημιούργησαν οι ίδιοι όταν διοικούσαν με τον κ. Καμάρα το δήμο. Είναι αυτοί που σήμερα ανήκουν στην παράταξη του κ. Φωκιανού».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Newsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων