Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΒΙΒΛΙΟ | «Σιδηρά και Χρυσή Διαθήκη»
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,27/12/2010

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τίτλος: «Σιδηρά και Χρυσή Διαθήκη»
Συγγραφέας: Πολύβιος Δημητρακόπουλος
Έτος Α’ Έκδοσης: 1901
Διαστάσεις: 14 x 21
Αριθμός Σελίδων: 272 (Διακόσιες εβδομήντα δύο).
Τιμή (χωρίς Φ.Π.Α.): 12,00 €
Κατηγορία: Δοκίμιο
ISBN: 978-960-408-118-9


Από τις εκδόσεις «ΕΚΑΤΗ» κυκλοφόρησε σε έναν τόμο η «Σιδηρά» και η «Χρυσή διαθήκη» του Πολύβιου Δημητρακόπουλου.
Για πρώτη φορά και σε πρώτη μορφή, τα δύο αυτά έργα συνεκδόθηκαν το 1901 και έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής τόσο από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό όσο και από τους Γάλλους διανοούμενους το 1904, μεταφρασμένα στα Γαλλικά.
Η «Χρυσή» αλλά κυρίως η «Σιδηρά διαθήκη» που την τελική μορφή της έλαβε το 1919, είναι έργα μακρόπνοα, κοινωνικοφιλοσοφικού περιεχομένου. Έργα σπουδαίων διαπιστώσεων αλλά και διδαγμάτων σχετικά με την κοινωνική-εθνική συμπεριφορά των Ελλήνων κατά την κρίσιμη εκείνη περίοδο των ανακατατάξεων για τον τόπο μας από την αρχή του περασμένου αιώνα μέχρι και το ξέσπασμα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου δηλαδή.
Οι διαπιστώσεις με τα διδάγματα αυτά, ισχύουν δυστυχώς μέχρι και τις μέρες μας, γι’ αυτό και τα δύο αυτά έργα διαβάζονται σαν να γράφτηκαν σήμερα, προσφέροντάς μας έτσι με την μοναδική αμεσότητά τους, με την κοφτερή σοφία των νοημάτων τους αλλά και με το σφρίγος της υπέροχης γραφής τους στιγμές υπέροχης απόλαυσης, αλλά και ευκαιρίες για συμπεράσματα όχι και όσο ευχάριστα, μια και πολύ, μα πολύ λίγα άλλαξαν από τότε που γράφτηκαν μέχρι και σήμερα στην πατρίδα μας.
Ο Πολύβιος Δημητρακόπουλος (1864-1922) υπήρχε πολυγραφότατος. Το σύνολο του έργου του καλύπτει ποικίλα είδη του γραπτού λόγου (ποίηση, πεζογραφία, χρονογράφημα, ευθυμογράφημα, ιστορικές και φιλολογικές εργασίες, κοινωνιολογικές και ψυχολογικές μελέτες), ωστόσο γνωστός έγινε κυρίως με την θεατρική του παραγωγή (κωμωδίες, δράματα, τραγωδίες, επιθεωρήσεις, οπερέτες και μεταφράσεις). Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, διετέλεσε και σύμβουλός της από το 1909 ως το 1916, εντάσσεται χρονικά στη λογοτεχνική γενιά του 1880.

 Εκδόσεις «ΕΚΑΤΗ», Χ.Κ. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ

Εθν. Αντιστάσεως 94, 14671, Ν. Ερυθραία

Τηλ.: 210-8837343, 210-8665456

http://ekati.gr/exsidira1.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων