Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Νέα Ιωνία: 75 χρόνια της Ένωσης Σπάρτης
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,02/06/2008Πιστή στον εορτασμό της ίδρυσής της ήταν και φέτος η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας. Στη συμπλήρωση των 75 χρόνων δράσης και παρουσίας της στη Ν. Ιωνία-3/4 αιώνα δηλαδή-το Δ.Σ. επέλεξε να βραβεύσει ένα άξιο μέλος της οικογένειας των Σπαρταλίδων. Τίμησε λοιπόν τον Λάζαρο Εφραίμογλου, Πρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, για την πολυσχιδή προσφορά του στη διάσωση της ιστορίας και της παράδοσης του νέου και όχι μόνο ελληνισμού.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Ένωσης, πήρε το λόγο ο Πρόεδρός της Χάρης Σαπουντζάκης, για να αναφερθεί στην ιστορική στιγμή της ίδρυσης αλλά και τους διαχρονικούς σκοπούς της Ένωσης. Ο κ. Σαπουντζάκης είπε χαρακτηριστικά ότι η Ένωση Σπάρτης δεν είναι μόνο ένας σύλλογος, αλλά μια ιδέα, που κρατά τόσα χρόνια χάρη στη θέληση και το μεράκι των Σπαρταλίδων, παραμένοντας αφιερωμένη στους σκοπού της. Φυσικά πέρασε δύσκολους καιρούς, πόλεμο κατοχή εμφύλιο, χωρίς να χάσει το χαρακτήρα της αλληλεγγύης και το κυρίαρχο στοιχείο της προσφοράς για το κοινό καλό. Σ’ αυτό το πλαίσιο η βράβευση είχε ως αποδέκτη τον Λ. Εφραίμογλου «για όλα όσα πρόσφερε με το ΙΜΕ, έργο που ξεπέρασε κάθε φαντασία».

Την τιμητική πλακέτα έλαβε ο Πρόεδρος του ΙΜΕ και ευχαρίστησε το Δ.Σ. της Ένωσης για αυτή τη διάκριση, εκφράζοντας παράλληλα την τρομερή αίσθηση που προκαλεί το γεγονός ότι 75 χρόνια πριν άνθρωποι που έχουν χάσει τους δικούς τους και την πατρίδα τους έκαναν κάτι τόσο σπουδαίο. Για το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού επισήμανε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες ξένων επισκεπτών, είναι ξεχωριστό σε παγκόσμια κλίμακα.

«Η Ένωση Σπάρτης σε δύσκολα χρόνια, με σεμνό τρόπο, θέλησε να πετάξει στο μέλλον, να βάλει στόχους και να τους πετύχει», είπε ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Γ. Χαραλάμπους. Αναφερόμενος στην ιδιαίτερη παρουσία του συλλόγου στη ζωή της πόλης, υπογράμμισε ότι ήταν μια αγκαλιά αλλά και μια πρόκληση.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Όχθης Γ. Κολμανιώτης εστίασε στη συμβολή της Ένωσης Σπάρτης, ώστε οι νεότερες γενιές να αγαπήσουν τις πατρίδες που δε γνώρισαν. Πρότεινε δε μια ακόμη στενότερη συνεργασία του Δήμου Ν. Ιωνίας με το ΙΜΕ. Παρών ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σημείωσε ότι η Ένωση Σπάρτης με το διηνεκές έργο της «ποτίζει τις ρίζες της μνήμης και της αλληλεγγύης αναδεικνύοντας ένα συλλογικό έργο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχαν μελωδικά διαλείμματα από τις αλησμόνητες πατρίδες, της Σμύρνης και της Ιωνίας, που προσέφερε με τη συμμετοχή της η ορχήστρα του Δήμου Ασπροπύργου.vvvvvvvvvvvvv.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων