Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Το περιβάλλον στο Μέλλον - Άνθρωπος και Ακτινοβολίες
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,02/06/2008Τη δεύτερη ημερίδα πάνω σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και πιο συγκεκριμένα στις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στον άνθρωπο, διοργάνωσε ο ΟικολογικόςΠολιτιστικόςΣύλλογος από τιςΑκτινοβολίες». Για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος προσπάθησε να ενημερώσει τους δημότες της Ν. Ιωνίας και όχι μόνο, έχοντας προσκαλεσμένους διακεκριμένους επιστήμονες, εξειδικευμένους για το θέμα των ακτινοβολιών και ιδιαίτερα των κεραιών.

Έτσι οΚ. Νασιόπουλος ,ΚαθηγητήςΤΕΙΑθηνών, κατατόπισε το κοινό για την τεχνολογική επανάσταση και το κομμάτι που οι ακτινοβολίες κατέχουν σε αυτήν. Είπε χαρακτηριστικά ότι η κοινωνία της πληροφορίας και οι τεχνολογίες επικοινωνιών επηρεάζουν πολλούς τομείς, αφού αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης και προόδου και δημιουργούν νέα δεδομένα διαβίωσης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όλα τα είδη ακτινοβολίας που επηρεάζουν ποικιλότροπα τον άνθρωπο. Όσον αφορά στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, έκανε την πρόβλεψη ότι θα πυκνώσουν, για να καλύπτουν τους χρήστες, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς. Το ιδανικό σύμφωνα με τον καθηγητή θα ήταν να υπήρχαν ομοιογενή ηλεκτρομαγνητικά πεδία, κάτι που θα διασφάλιζε την ελεγχόμενη επικινδυνότητα.

Επίσης εξίσου ύποπτες για επικίνδυνη εκπομπή ακτινοβολίας χαρακτήρισε άλλες εφαρμογές όπως τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και τις οικιακές συσκευές Ο κ. Νασιόπουλος αναφέρθηκε και σε μια έρευνα, που πραγματοποιείται σε 7 χώρες της Ευρώπης, με ανησυχητικές ενδείξεις που προετοιμάζουν το έδαφος για το ότι το κινητό τηλέφωνο μπορεί να προκαλέσει διάσπαση του DNA.

 

Μέτρα μείωσης των επιπτώσεων:

 

·Απαγόρευση σταθμών βάσης σε κλειστούς χώρους

·Απαγόρευση χρήσης κινητού από τα παιδιά

·Μείωση κόστους σταθερού τηλεφώνου για να προτιμάται αντί του κινητού

·Αποφεύγουμε να το χρησιμοποιούμε σε κλειστούς χώρους

·Απαγορεύεται η χρήση του σε μεταλλικούς χώρους π.χ. αυτοκίνητο και σε νοσοκομειακά μηχανήματα

 

Το όνομα του Λ. Μαργαρίτη, καθηγητή βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει συνδεθεί με τη μελέτη και την έρευνα γύρω από τις επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας στον άνθρωπο. Η λύση που προτείνει και πάλι με επιφυλάξεις ο καθηγητής είναι η μείωση των αποδεκτών ορίων έκθεσης στην ακτινοβολία και ο επανασχεδιασμός των δεκτών, όπως έγινε στο Σάλσμπουργκ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ημερίδα είχε μεγαλύτερη ανταπόκριση από την προηγούμενη, καθώς και ότι ενδιαφέρον υπήρξε κι από δήμος άλλων πόλεων όπως του Αιγάλεω, του Χαλανδρίου, του Αλίμου κ.ά.

 

 Ημερίδα για κεραίεςQQQQ.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων